Fietstotaal Giel Caris

Fietstotaal Giel Caris is een fietsenzaak waar u altijd terecht kunt voor het repareren, en een goed advies voor het kopen van u nieuwe fiets/elektrische fiets. In onze winkel staat kwaliteit 32 jaar vakmanschap en een deskundig advies hoog in het vaandel.

Naast een uitgekiend assortiment fietsen, onderdelen, accessoires en kleding vindt u in onze winkel alles wat u nog meer fietsplezier kan bezorgen, zoals een ruime collectie fietsen van de bekende merken: QWIC, Vandijck, Keola en Giant.

Naast een uitgekiend assortiment fietsen, onderdelen, accessoires vindt u in onze winkel alles wat u nog meer fietsplezier kan bezorgen. Wij kunnen u al een elofiets aanbieden voor de prijs van €1499,= van het merk KEOLA met een uitneembare accu van 15,6 ah 36v 561 kw met een actieradius van 100 km. inclusief gratis  servicebeurt. Al deze fietsen tegen een zeer goede prijs-/kwaliteitsverhouding en natuurlijk de goede nazorg door een eigen werkplaats. Ook voor gebruikte fietsen kunt u bij ons terecht, die hebben wij reeds vanaf 100,- euro. op=op=op=op=op=op=op=op

 

Zadels

Wij zijn u adres voor Tempur zadeldekjes tegen zadelpijn!. Meer hier over op www.fietszadeldekje.nl.
Ook zijn wij dealer van Enjoy zadels en in het bezit van de popometer zadelmeetsysteem. Met dit systeenm kunen we een perfect zadel voor u opmeten.  Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar www.enjoy-cycling.nl of neem contact met ons op.


Fietsdragers
Voor fietsdragers en het huren van fietsendragers kan u ook bij ons terecht. kijk voor meer informatie en prijs op www.fietsendrager-verhuur.nl.
Wij leveren ook de best geteste fietsdragers voor de elektrische fietsen; Uebler. Kijk voor meer
informatie op www.uebler.nl.

De koffie staat altijd klaar! Graag tot ziens bij FietsTotaal Landgraaf!

Onze Diensten

Wij zijn uw trouwe partner voor het leveren van fietsen en onderdelen. Ook voor een elektrische fiets bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen u begeleiden bij het maken van een goede keuze bij het kopen van een nieuwe (elektrische) fiets.

Vakkundig

Ons zeer deskundig personeel is gespecialiseerd in het repareren van alle hoofdmerken elektrische fietsen, maar ook voor reparaties aan een gewone fiets kunt u altijd bij ons terecht! Ook zijn wij uw adres voor het aanmeten van een sq-lab zadel tegen zadelpijn.

Fietsdragers

Wij verhuren ook fietsendragers van het merk Spinder.
Neem voor meer informatie hierover contact met ons op of kom even bij ons langs!

Fietsplan maakt fietsen mogelijk

Met FietsDirectPlan kunt u uw nieuwe fiets en alle accessoires gespreid betalen. FietsDirectPlan is een flexibele betaaloplossing waarbij u zelf bepaalt in hoeveel termijnen u gespreid wilt betalen. Zo beslist u zelf wat u maandelijkse kosten zijn.

Meer informatie over FietsDirectPlan? Klik hier.

AANVRAGEN

Als u eenmaal een fiets van uw keuze heeft gevonden bij de fietsenwinkel kunt u op FietsDirectPlan zelf uw FietsDirectPlan aanvragen zonder verdere tussenkomst van de winkel. U kunt in alle rust een berekening maken om te komen tot een maandtermijn, waarmee u tevreden bent.

Direct een berekening maken? Klik hier.

BETALEN

Het betalen van uw nieuwe fiets doet u met uw persoonlijke FietsDirectPlan Card gewoon bij een aangesloten fietsenwinkel. U krijgt hiervoor na goedkeuring van uw FietsDirectPlan aanvraag een op naam gestelde FietsDirectPlan Card thuisgestuurd samen met een PIN code. U betaalt met de kaart net als dat u gewend bent te betalen met uw PIN-pas. Na betaling met uw FietsDirectPlan Card rijdt u op uw nieuwe fiets de winkel uit.

ALTIJD DIRECT TOEGANG TOT UW FIETSDIRECTPLAN

U ontvangt bij uw FietsDirectPlan een inlognaam en wachtwoord voor de FietsDirectPlan website. Met deze inloggegevens kunt u inloggen op uw eigen FietsDirectPlan. U heeft hier inzage in uw bestedingslimiet, verrichte betalingen en uw te betalen maandtermijn. Wilt u uw maandtermijn verlagen of verhogen dan kunt u dat hier gemakkelijk zelf online aanpassen. Flexibiliteit staat voorop!

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

De keuze van het juiste Framemaat

Bepaling juiste framemaat
Een fiets moet goed passen. Daarom is een juiste framemaat van belang. Als u de aanschaf van een fiets overweegt ga dan eens langs bij Fietstotaal Giel Caris. Daar geven ze u deskundig advies over welke framemaat u het beste past. Maar wist u dat u ook op eenvoudige wijze zelf kunt uitrekenen?

Welke maten zijn er?
De framemaat staat voor de lengte van de zitbuis van uw fiets. Damesfietsen zijn veelal verkrijgbaar vanaf maat 51, oplopend tot maat 61. Herenfietsen variëren van maat 54 tot 66. Sommige moderne sportfietsen werken echter met maten als S, M, L en XL. Het belangrijkste blijft dat uw fiets goed ‘zit’ en fietst! Vraag daarom indien nodig altijd advies aan Fietstotaal Giel Caris!

Zelf de juiste maat bepalen
Wilt u alvorens een bezoek te brengen aan Fietstotaal Giel Caris weten wat voor u de juiste framemaat is volg dan de volgende stappen.

 1. Ga zonder schoenen rechtop staan met de voeten parallel, ± 15 cm uit elkaar
 2. Meet de afstand van uw zitvlak tot aan de grond
 3. Uw ideale framehoogte is 2/3 van deze afstand. (voor ATB's 1/2)

De juiste afstelling van uw fiets
De juiste framemaat is niet voldoende voor een ideale en comfortabele zithouding. Ook de afstelling van zadel en stuur spelen hierbij een belangrijke rol.

Hoogte en helling van het zadel
Uw beenlengte bepaalt op welke hoogte uw zadel eigenlijk moet worden afgesteld. Deze is prima zelf te bepalen aan de hand van de volgende stappen:

 1. Ga op het zadel zitten
 2. Zet de hak van één van uw voeten op een pedaal
 3. Draai de crank zodat het pedaal met uw voet zich in de laagste positie bevindt
 4. Uw been moet nu vrijwel gestrekt zijn, met de crank-arm parallel aan de zitbuis

Veel mensen geven de voorkeur aan een zadel dat horizontaal staat, maar u kunt het natuurlijk een beetje naar voren of achteren laten hellen. Tip: doe aanpassingen met kleine stapjes en niet voor u aan een lange tocht begint!

Hoogte en stand van het stuur
Een goede afstelling van uw stuur bevordert het comfort tijdens het fietsen. Let bij het verstellen echter altijd op de volgende punten:

 1. De aanduidingen op de stuurpen voor de maximale hoogte mogen niet zichtbaar zijn
 2. Het stuur moet altijd vrij kunnen bewegen zonder dat rem- of versnellingskabels iets raken of kunnen blijven haken
 3. Let op: soms heeft het afstellen van het stuur invloed op de werking van de remmen! Doe daarom altijd een korte remcontrole voor u weer gaat fietsen.

Wanneer het afstellen van zadel of stuur niet zo eenvoudig is als het lijkt, geen probleem! Ga zelf niet wrikken, maar kom even langs bij de fietstotaal Giel Caris. Daar stelt men graag uw fiets in de juiste verhoudingen af.

Onze Winkel

 • Sloterstraat 13
 • 6374 GN, Landgraaf
 • Limburg / Nederland

U kunt ons ook een e-mail sturen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Wij proberen uw e-mail zo snel mogelijk te beantwoorden.

Openingstijden

 • Woensdag t/m zaterdag: 10:00-13:00
 • Zondag, maandag en dinsdag gesloten